Akdeniz Üniversitesi Öğrencilerine Çift Diploma Fırsatı

Akdeniz Üniversitesi ile Almanya Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında "Çift Diploma Programı"nın başlatılmasına karar verildi.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'nın Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alexander Kumpf başkanlığındaki heyet Akdeniz Üniversitesini ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Alman heyet ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları ile Çift Diploma Programı görüşüldü. Yapılan değerlendirme sonucunda iki üniversite arasında Çift Diploma Programının başlatılmasına karar verildi.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında Erasmus kapsamında 2012 yılından beri başarılı uygulamalara imza atıldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Başlatacağımız çift diploma programına katılan öğrencilerimiz hem Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi hem de Akdeniz Üniversitesinin diplomalarına sahip olacak. Bunun için programa katılan öğrencilerimiz bir yıl Almanya'ya gidecek ve Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde okuyacak. Ayrıca öğrencilerimiz, program kapsamında alacakları mesleki derslere ilave olarak bir yıl boyunca Almanca dersi de alacak. Öğrencilerimiz için bu gerçekten müthiş bir imkan. Öğrencilerimiz çift diploma programı ve Almanca dersi için hiçbir ücret ödemeyecek. Almanya'da kalacakları süre boyunca da öğrencilerimizi Erasmus kapsamında göndereceğimiz için hibeden de yararlandıracağız."
Kaynak: AA