Uşak'ta Tarhana, Kilim ve Halı İçin Özel Çalışmalar Yolda

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentin kültürel değerlerinin hak ettiği yerde olması için projeler hazırlayacaklarını ve bütün kültürel değerlerin marka olacağını söyledi.

Uşak'ta Tarhana, Kilim ve Halı İçin Özel Çalışmalar Yolda

Uşak’ın tarhana, halı ve kilim gibi değerlerinin olduğuna işaret eden Cahan, bu değerler için ne gerekiyorsa teknik ve titiz bir çalışma için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Kentin markaları ile tanınmasının çok önemli olduğunu aktaran Cahan, “ İlimiz günden güne gelişen ve güzelleşen bir kent. Biz de bu gelişimde üzerimize düşen ne varsa yapmak niyetindeyiz. Marka kentin inşa edilmesi için durmaksızın çalışıyoruz. Marka olmak hedefinde ilimizin saklı kalmış değerlerinin de gün yüzüne çıkarılmasını hedeflemekteyiz” dedi.


Uşak’ın artık marka değerleri ile hatırlanmasının şart olduğunun altını çizen Cahan, bu konuda bugüne dek bir eksiklik yaşandığını iletti. Kentin değerlerinin markalaşmasında öncelikle kentin insanından başlayacaklarına dikkat çeken Cahan, “ Değerlerimizin en iyi yerlerde olması için öncelikli olarak hemşehrilerimizin sahiplenmesi gerekmektedir. Bu nedenle bireysel anlamda başlayacağımız çalışmalar ile genele yayacağız. Kısacası ilimizde yaşayan vatandaşlarımız bir nevi değerlerimizin tanıtımında elçi olacaklar. Bundan sonrasında ülke ve dünya genelinde markalarımız ön plana çıkacak” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA