Stso’dan Organize Sanayi Bölgesi'ne Ziyaret

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekilleri F.

Özgür Çalapkulu ile Nedim Kuzu, beraberinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret etti.
OSB’deki yatırımcı kuruluşları ziyaret eden heyet, fabrikaları gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, "Sadece iki tesiste 100 kişiye yakın Siirtli istihdam edilecektir. Bunun anlamı çok büyük bizim için ve aynı zamanda çözüm sürecinde bu yatırımların yapılmış olması da yatırımcıların bölgeye olan olumlu bakış açılarını belirtmek açısından önemli. Önümüzdeki kısa bir süreçte Organize Sanayi Bölge'mizin devam eden yatırımlarının da hizmete girerek il ekonomisine katkı sunması konusunda çalışmalar devam etmektedir. Çözüm süreci sadece yıllardır hasretle beklediğimiz huzur, barış, karşılıklı sevgi ortamının oluşmasına değil istihdama dolayısıyla ekonomiye de büyük katkı sunmuş olmaktadır" dedi.

Çözüm sürecinin bölgeye yapılan yatırımlarla iş olanağını artırdığını belirten Demirkıran ise, yapımı tamamlanan ve deneme üretimine başlanan yalıtım malzemesi ve prefabrik yapı elemanları fabrikalarını gezip yatırımcı ve mühendislerden yatırımlarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Demirkıran, "Yatırımlar çözüm süreci ile başladı.

Yatırımlar halen devam etmekte. Bugün gezdiğimiz tesislerimizin açılışını çok kısa bir süre içinde gerçekleştirmiş olacağız. Değerli müteşebbislerimize yatırımlarını ilimizde yapmayı tercih ettikleri için teşekkür ederim" diye konuştu

Kaynak: İHA