Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, "Uluslararası İslam Üniversitesi, bir devlet projesi olmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı, her zaman bu projenin yanındadır. Proje YÖK'ten geçti. Geçekleşmesi halinde destek vermeye hazırız" ifadesini kullandı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yılmaz, ilçedeki Hazreti Osman Kız Kur'an Kursu'nda düzenlenen 2014-2015 yeni Kur'an eğitim-öğretim yılının açılış törenine katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Yılmaz, tüm peygamberlerin tevhid gerçeğini insanlara anlattığını, ilk inen ayetlerin bize kendimizi, kainatı, Kur'an'ı okumayı sonra da kendimizi inşa etmeyi emrettiğini, bu müesseselerde de Kur'an lafzının okunacağını belirtti.

Yılmaz, "Uluslararası İslam Üniversitesi" kurulmasının düşünüldüğünü, bununla ilgili projeye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in destek verdiğini kaydetti.

Selefi fikirlerin yayılmasına sebep olan düşünceye bir alternatif olması açısından bu projenin çok önemli olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Uluslararası İslam Üniversitesi, bir devlet projesi olmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı, her zaman bu projenin yanındadır. Proje YÖK'ten geçti. Geçekleşmesi halinde destek vermeye hazırız" ifadesini kullandı.
Bağcılar Belediye Lokman Çağırıcı, ilçede 12 cami inşaatının devam ettiğini belirterek, Kur'an kurslarının fiziki alt yapısının çok yetersiz olduğunu, yeni yapılan kurslarla öğrencilerin sosyal imkanlara kavuştuğunu bildirdi.
Kurs yöneticisi Fatma Karagöz de 2008'den beri 50'ye yakın hafız mezun ettiklerini ve 2 ihtisas sınıfında fıkıh, hadis, Arapça, tefsir dersleri verdiklerini ve kurstaki 14 sınıfta, 180'i yatılı olmak üzere 300 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından davetlilere hat sanatı tabloları hediye edildi.
Kaynak: AA