Gölbaşı Belediyesinden Kktc'ye Gezi

Gölbaşı Belediyesi tarafından 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü nedeniyle KKTC gezisine gönderilen şehit aileleri, gazi ve yakınları geziyi tamamlayarak döndü.


Gölbaşı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, şehit aileleri, gazi ve yakınları 2 gece 3 günlük KKTC gezi programında, KKTC Sarayları, kaleleri, şehitlikleri, müzeleri, yeşil hat sınır gezisi, tarihi Girne kapısı, Magosa surları, kapalı Maraş bölgesi, Magosa surlar içi, Namık Kemal zindanı, Lala Mustafa Paşa Camii, Beylerbeyi Köyü ve Girne kıyı şeridi manzarası, Girne yat limanı, barış ve özgürlük anıtı, yavuz çıkartma plajı ve özgürlük anıtı, mavi köşk gibi tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, KKTC gezisinden dönen şehit aileleri, gazi ve yakınlarını Esenboğa Havalimanında karşıladı.

Duruay, burada yaptığı açıklamada, "Sizler için ne yapsak azdır. Bugün aziz vatanımızda huzur içinde yaşıyorsak, şehit ve gazi olan ecdadımızın sayesindedir. Onlara çok şey borçluyuz. Bizlere düşen, onlara layık evlatlar olarak aldığımız emaneti hakkıyla taşımak ve Türkiyemizi yeryüzünde şehitlerimize layık bir konuma getirmektir" ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri, gazi ve yakınları ise Duruay'a gezi için teşekkür etti.

Kaynak: AA