Aü, Avrupa Üniversiteler Birliği Uluslararası Eğitim Fuarı’nda

Uluslararasılaşmaya büyük önem veren ve son yıllarda bu konuda çalışmalarını yoğunlaştıran Akdeniz Üniversitesi, 16-19 Eylül 2014 tarihleri arasında, Uluslararası Avrupa Eğitim Derneği tarafından Çek Cumhuriyeti'nin Prag kentinde düzenlenen eğitim fuarına katıldı.

Aü, Avrupa Üniversiteler Birliği Uluslararası Eğitim Fuarı’nda

EAIE Fuarı, dünyada en büyük ikinci fuar olma özelliğini taşımakta ve bu yıl 26’ncı kez düzenlendi.

Türkiye’den fuara 65 üniversitenin yanı sıra, YÖK ve “Study in Turkey” çatısı altında Ulusal Ajans katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Avrupa ve tüm dünyadan uluslararası eğitimcilerin bir araya geldiği, Erasmus fuarı olarak da bilinen EAIE 2014 Fuarı’na, üniversitemizin ve ülkemizdeki diğer üniversitelerin katılımının çok önemli hale geldiğini belirtti.

Fuarın ana amacının, uluslararası yüksek öğretimdeki yenilikleri ve gündem maddelerini izlemek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, “Bu fuar ile akademisyenler ve kurumlar arası bağlantı kurup bilgi paylaşımı sağlamak, ilham verici yeni fikirler edinmek, yeni ilkeler geliştirmek, uluslararası yükseköğretimi yenileştirmek, geliştirmek, konferans sergisini incelemek ve yeni ortaklıklar oluşturmak hedeflenmektedir” dedi.

Prof. Dr. Özkan, EAIE 2014 fuarında önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini, fuar sonrası özellikle bazı üniversiteler ile yeni Erasmus ve Mevlana Değişim Programı imzalayacaklarını belirterek, “Bu tür fuarlar, Türk üniversitelerinin uluslararası arenada tanıtımı için çok önemli. Bilindiği gibi uluslararasılaşma, son yıllara kadar ihmal edilen bir konu. Bu nedenle Türk üniversitelerinin uluslararasılaşmaya gereken önemi vermeleri artık kaçınılmaz” diye konuştu.

Prof. Dr. Özkan, “EAIE 2014 Fuarı’na katılan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Akdeniz Üniversitesi standını ziyaret ederek, Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları hakkında bilgi alarak çalışmalarımızda başarılar diledi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA