Agc'den Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırıya Kınama

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grup tarafından Anadolu Ajansı muhabirlerine yapılan saldırıyı kınadı.


AGC'den yapılan açıklamada, görevini ifa eden gazetecilere yapılan saldırının utanç verici olduğu vurgulandı.

Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grubun, bir gazeteciyi bıçakladığı, bir gazeteciyi de darp ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"Eylem yapan grupların, gazetecilerin görevlerini yapmalarını engelleme çabaları ve olayın daha da ileri seviyede, bıçak ve darp ile sonuçlanması Türk basınına yapılan en ağır hakarettir. Bu tür anlayışların, bunu yapan, seyirci kalan ve arkasında duranlar tarafından bir daha sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz. Gazetecilerin darp edilip, hastanelik hale getirilmesini şiddetle kınıyor, yaralı meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz."

Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grup tarafından AA muhabirlerine saldırıda bulunulmuş, saldırıda foto muhabiri Hüseyin Bağış bacağından bıçaklanırken, muhabir Aziz Aslan ise darbedilmişti.

Kaynak: AA