Kaş'ta 55 Üniversite Öğrencisine Burs Verilecek

Kaş Kültür Hizmetlerini Geliştirme Derneği tarafından bu yıl üniversiteyi kazanan öğrencilere verilecek burs dolayısıyla toplantı düzenlendi.


Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, toplantıda yaptığı konuşmada, ilim öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığını, eğitim gören herkese yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Belediye himayesindeki Kaş Kültür Hizmetlerini Geliştirme Derneğinin halktan aldığını desteği üniversite öğrenimi gören öğrenciler için harcadığını ifade eden Kocaer, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin tahsilinde bir nebze yardımcı olmak destek olmak istemişler. Türkiye'nin istikbali olacak bu öğrencilerimize yardımcı olmak çok güzel bir davranış. Öğrencilerimiz de bu destekleri, ülkelerine memleketlerine hizmet ederek ödeyeceklerdir. Ben emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Kaş Kültür Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Fırat Demirci de üniversite öğrencileri için böyle bir burs veriyor olmaktan dolayı dernek yönetimi adına çok mutlu olduklarını söyledi.

Üniversite eğitimini tamamlayan her insanın doğup büyüdüğü topraklara faydalı olmak için çalışacağına inandıklarını ifade eden Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizlerin, 'Doktor olacağım, mimar, mühendis, avukat, öğretmen olacağım' diyerek geleceğe yönelik planlarınız ve hedefleriniz olacak. Burada bugün sizlere verilecek miktar belki yeterli ya da önemli olmayabilir ama bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. İnşallah sizler için faydalı olabilmişizdir. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum."

Kaynak: AA