Tatvan'da Okul Bahçelerine Parke Taşı Döşeniyor

Tatvan Belediyesi ilçede bahçesi toprak olan bazı okulların bahçesini kilitli parke taşıyla kaplıyor.


Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yaptığı açıklamada, gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra kilitli parke taşı döşeyerek, okulların bahçelerini temiz ve kullanışlı hale getirdiklerini belirtti.

Fen işleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu 4 okul bahçesine kilitli parke taşı döşendiğini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Bazı okullarımızın bahçesi toprak olduğu için yağışlı havalarda çamur olmuyor. Böylelikle öğrencilerin kullandığı alan kısıtlanıyor. Çalışmalar kapsamında okul bahçelerindeki topraklar tesviye edilip, su olukları ve bordürler yapıldı. Ardından kilitli parke taşları döşenip kumlandı ve süpürülerek temiz bir görünüme kavuştu. Çevre düzenlemesiyle okul bahçelerine güzel bir görünüm kattık. Seçim öncesi okullara yaptığımız ziyaretlerde eğitimci ve yöneticilerin sıkıntılarını dinlemiştik. Şimdi de bize aktarılan sıkıntıları ve sorunları imkanlar dahilinde çözüyoruz. Şimdiye kadar Van Gölü, İMKB, Dumlupınar ve Uluer okullarının bahçelerini kilitli parke taşıyla kapladık. Programımızda toplam 7 okul bahçesi vardı. Geri kalan 3 okulun bahçesini de kısa sürede yapacağız."

Kaynak: AA