Fransız Öğrenci ve Öğretmenler Sorgun'a Veda Etti

Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Yeşilyurt ilkokulu 3. sınıf öğrencileri tarafından hayata geçirilen Kültür Dayanışması ve Eğitime Destek Projesi kapsamında ilçeye gelen Fransız öğrenci ve öğretmenler, ülkelerine döndü.

Kaymakam Levent Kılıç, öğretmenevindeki kokteylde yaptığı konuşmada, projenin 3/C sınıfı öğrenci, öğretmen ve velileri tarafından bu yıl içinde başlatıldığını ifade etti.

Sorgun Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaymakamlığın da projeye destek verdiğini belirten Kılıç, "Kültür Dayanışması ve Eğitime Destek Projesi kapsamında Fransa'nın Paris kentinden gelen 9 kişilik ekip, 3/C sınıfını kardeş ilan etmişler. Fransız konuklarımız hemen okulu ziyaret edip, eksiklerini saptadılar. Badanasını, boyasını yaptılar. Çocuklar için getirdikleri hediyeleri sınıf öğretmeni Erol Karaarslan'a teslim ettiler" diye konuştu.

Fransız konukların projeye destek veren kurumları da ziyaret ettiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:
"Bu ziyaret sadece okul ziyaretiyle kalmadı. Proje kapsamında bir düğün evi ziyaret edilerek Türk kültürü hakkında bilgiler aktarıldı. Bunun örneklerini canlı bir şekilde gördüler. Sarıhamzalıspor ile halı sahada futbol maçı yaptılar. Üçtepeler, sosyal tesisler, Dutluk Parkı ve Sorgun çevresini gezdiler. Bugün düzenlenen kokteylde de kendilerine ev yemekleri ikram edildi. Biz de Kaymakamlık olarak kendilerine bakır işlemeli saat hediye ettik. Onlar da öğrencilerimizin velilerine ve öğretmenlerine plaket verdiler. Sanıyorum konuklarımızı iyi ağırladık. Çünkü çok mutlu bir şekilde buradan ayrıldılar."
Kaynak: AA