Vali Barut, Merkeze Bağlı Köyleri Ziyaret Etti

Sivas İl Özel İdaresi, köylerde su tasarrufunun sağlanmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışma kapsamında ilk kez su saati uygulamasına geçilerek merkeze bağlı Kahyalı köyünde projenin açılışı yapıldı.

Vali Barut, Merkeze Bağlı Köyleri Ziyaret Etti

Programa Vali Alim Barut ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Sami Toprak ile Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Güner de katıldı.

Törende konuşan Vali Alim Barut, suyun tasarruflu kullanılması yönünde herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek, ”Dünyada küresel ısınma kendini iyiden iyiye göstermeye başladı.

Kuraklığın hakim olduğu ülkemizde de son günlerde su sıkıntısı yaşanmaya başlandı. İlimizde de baş gösteren su sıkıntısıyla ilgili İl Özel İdaremiz gerekli önlemleri almış, su tasarrufunun sağlanması yönünde su saati uygulamasına geçti. Bu projemiz de ilk olarak Kahyalı Köyü’nde uygulandı. Bu güzel uygulamayı yaygınlaştırmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor.” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, Türkiye’de ciddi bir kuraklık yaşandığını belirterek, idare olarak Sivas’ta da yaşanan kuraklık sorununa çözüm bulmak amacıyla Kahyalı Köyü’nde su saati uygulamasına geçildiğini söyledi.

Kahyalı Köyü Muhtarı Bilal Yazıcı ise, özellikle bu yıl içerisinde kuraklıktan dolayı köyde su sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla köye verilen su sayaçlarının kullanılmasıyla su sıkıntısının büyük ölçüde azaldığını belirtti.

Törenin ardından Vali Barut ve beraberindekiler, İl Özel İdaresi tarafından Durdulu, Haydarlı ve Bedirli köylerinde yapılan altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek köy halkının sorunlarını dinledi.
Kaynak: İHA