Şehitkamil Belediyesi Çöp Eve Müdahale Etti

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, değerlendirdikleri bir ihbar üzerine, gittikleri adresteki çöp evi temizledi.

Şehitkamil Belediyesi Çöp Eve Müdahale Etti
3 traktör dolusu çöp çıkan ev, daha sonra mahalle sakinlerinin rahatsız olmamaları ve mikrop ile haşerelere karşı ilaçlandı.
Eski Dülük Mahallesi’nde ikamet eden 83 yaşındaki Mehmet Özdilli’ye ait evden pis kokular gelmesi üzerine mahalle sakinleri, durumu Şehitkamil Belediyesi'ne bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen Şehitkamil Zabıta Müdürlüğü ekipleri, aylardır biriktirdiği çöpleri atmayan Mehmet Özdilli’nin evini kullanılmaz halde buldu. Evin tüm odalarında uzun süredir beklemekte olan katı atıkların dışarı çıkarılmasını Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler gerçekleştirdi. Evsel atık, çöp, karton kutu, plastik, teneke kutuları ve benzeri çöp malzemelerini dışarı çıkartan belediye ekipleri, titiz çalışmalar sonucu çöp evden 3 traktör dolusu çöp malzemesi çıkardı. Belediye ekipleri tarafından boşaltılan çöpler traktöre doldurularak imha edilmek üzere götürüldü. Çöplerin çıkarılmasının ardından ekipler evi mikroplara ve haşerelere karşı ilaçladı.

Bu evin daha önce Şehitkamil Belediyesi tarafından defalarca temizlendiğini dile getiren mahalle sakinleri, “Mahalle sakinleri olarak bu tür evlerin çöp ev olmasını istemiyoruz. Şehitkamil Belediyemiz tarafından bu ev devamlı temizleniyor. Gördüğünüz gibi içerisi çöplükle dolu. Bu çöpler mahallemize kötü kokular salıyor. Mikrop ve haşerelerden dolayı mahalle sakinleri olarak rahatsızlık duyuyoruz. Ev kendisinin olduğu için mahalle sakinleri olarak bir şey de yapamıyoruz. Sağ olsun Belediyemize ne zaman şikayette bulunsak hemen gelip evi temizliyor ve ilaçlıyorlar. Belediyemizin yapmış olduğu bu tür hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra bu tür sorunlarla karşılaşmayız” dedi.

Kaynak: İHA