Çomü'nün Uluslararası Bilimsel Makale Sayısı Arttı

LJanakkale Onsekiz Mart ǜniversitesi (LJOMǜ), 2013 yılında uluslararası bilimsel yayın rekorunu kırıp, tarihinde ilk kez yıllık 400 makale barajını geçti.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığŸı açıklamada, "Web of Knowledge" platformundaki 5 farklı veritabanının derlenmesiyle belirlenen rakamlara göre LJOMǜ'nün 2011 yılında 351, 2012'de 325, 2013'de ise 415 bilimsel makaleye ulaşŸtığŸını söyledi.
ArtışŸın kendileri için sürpriz olmadığŸını, herşŸeyin planladıkları şŸekilde ilerlediğŸini belirten Laçiner, "Bizden önceki hocalarımızın çalışŸmalarını devam ettirdik, ayrıca yeni alanlarda bilimsel yayın artışŸ planlamaları yaptık. ǖzellikle tıp ve diğŸer sağŸlık branşŸlarında potansiyel yüksekti. Tıpa yaptığŸımız yatırımlar yeni yeni sonuçlarını veriyor. Ancak asıl başŸarıyı bundan sonraki yıllarda göreceğŸiz ve uluslararası indeksli dergilerdeki makale sayımız önce 500'e, ardından ise 1000'li rakamlara ulaşŸacaktır" dedi.

Laçiner, kanaatince 5 yıllık program dahilinde LJOMǜ'nün yayın sayısının bin 500'ün üzerine çıkmasının mümkün olduğŸunu ifade ederek, şŸöyle konuşŸtu:
"Bilimde en önemli göstergeler, alınan bilimsel projeler ve uluslararası indeksli, saygın dergilerde yayınlanan makaleler ve diğŸer bilimsel yayınlardır. LJOMǜ olarak her iki alanda da geometrik artışŸlar gerçekleşŸiyor. En çok sevindiğŸimiz husus ise geçmişŸte proje yapmayan öğŸretim üyelerimizin de artık proje yapmayı alışŸkanlık haline getirmişŸ olmasıdır. Artan laboratuvar imkanları, iyileşŸen alt yapı ve cesaretlendiren, huzuru tesis eden bir yönetim anlayışŸı bilim insanlarımızın önünü açıyor. Bunun sonuçlarını rakamlar net bir şŸekilde önümüze koyuyor. DeğŸerli LJOMǜ bilim insanlarını tebrik ediyorum. EğŸer ortaya konulan strateji ve gerekleri yerine getirilmeye devam edilebilirse LJOMǜ birkaç yıl içinde bilimsel yayınlarda Türkiye listesinin zirvesini zorlayacak bir noktaya ulaşŸacaktır."
 
Kaynak: AA