Asü, Sivil Toplum Örgütleriyle Lisansüstü Eğitim Protokolü İmzaladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), şehirle bütünleşmek ve geniş kitlelere etkin şekilde hizmet edebilmek amacıyla sivil toplum örgütleriyle lisansüstü eğitim protokolü imzaladı.

ASÜ, Memur-Sen İl Temsilciliği, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ile Aksaray Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'yla (SMMMO) şehirle bütünleşmek ve geniş kitlelere etkin şekilde hizmet edebilmek için lisansüstü eğitim protokolü imzaladı.
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ASÜ'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Aksaray Üniversitesi'nin şehirle bütünleşen, sivil toplum ve iş dünyasıyla ilişkilerini en üst düzeyde geliştirmek isteyen bir üniversite olduğunu söyledi.

Bundan 3 yıl önce ASÜ'de master ve doktora programlarının sayısının 6 olduğunu belirten Rektör Acar, "Şimdi ise yola 53 mastır ve doktora programıyla devam ediyoruz. Bu rakamlar, son üç yılı ne kadar iyi değerlendirdiğimizin bir göstergesi olsa gerek" dedi.

Acar, STK'larla tezsiz yüksek lisans programlarına bu yılda devam edeceklerini ifade ederek, "Şehrimize faydalı olmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Protokolün gerçekleşmesinde emeği geçen Sosyal Bilimler Enstitüsü yöneticilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından işbirliği protokolü imzaladı.
Kaynak: AA