Camiden Sahaya Futbol Turnuvası

Akyurt ilçesinde müftülük ve belediye tarafından camiden sahaya futbol turnuvası düzenlendi.

İlçe Müftülüğü ile Akyurt Belediyesi iş birliğinde, cami ve Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler arasında "Camiden sahaya futbol turnuvası" düzenlendi.

576 öğrencinin katıldığı turnuvada, 84 maç yapıldı. Turnuvaya, 19 cami ve Kur'an kursu öğrencisi arasından küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 51 takım katıldı.

Müftü Sadullah Beki, turnuva sonunda ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Dünyaya sevgi ve barışın sancağını dikecek bir neslin yetişmesi isteniyorsa, gençliğin sarkık düşüncelerden, karanlık amaçlardan ümitsizliğe sevk edecek pespaye fikirlerden korunması gerekir. Çocuk 7 yaşına kadar kokulu bir reyhan, 10 yaşına kadar itaatkar bir asker, ondan sonra ya candan bir dost ya da can alıcı bir düşman olur. Öyle ise çok dikkatli olmalıyız. İleride kazanmakta var, kaybetmekte" diye konuştu.

İlçe halkı ve öğrenci aileleri tarafından ilgiyle izlenen turnuvada, dereceye giren takım ve öğrencilere kupanın yanı sıra Kur'an-ı Kerim, forma ve futbol topu gibi sürpriz hediyeler verildi.

Kaynak: AA