İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Safahat Gönderdi

AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Üniversiteler Birim Başkanı Yakup Koçak, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserini gönderdi.

Koçak, PTT önünde yaptığı açıklamada, bayram öncesinde Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaretinde mezar anıtında yazılı İstiklal Marşı'nın bazı dizelerini okuduktan sonra "Çanakkale şehitlerinden galiba" diyen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun milli marşı bilmeyerek milli değerleri incittiğini ve bununla beraber kendisinin milli kültürümüze ne denli yabancı kaldığının gözler önüne serildiğini söyledi.

İhsanoğlu'nun ülkenin temel değerlerinden bu denli uzak kalmasını Filistin olayında da sergilediğini ifade eden Koçak, "Cumhurunun marşını bilmeyen bir cumhur reisi adayı cumhurunu nasıl temsil edecektir? MHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımız, sosyal medyada profillerine 'TC' ibaresi koyup vatan sevgilerini böyle ifade etmeye çalışırken böylesi bir durumu içlerine nasıl sindirebilecekler" dedi.

Koçak, daha sonra postaneye girerek, İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu tabloyu ve Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı kitabını kargoyla İhsanoğlu'na gönderdi.
Kaynak: AA