Edirne’den, Rumeli Festivaline Büyük Destek

Rumeli Türkleri Vakfı (RUTEV) Başkanı Hasan İmamoğlu, herkesin desteğiyle birlikte İstanbul Feshane’de, çok güzel bir Rumeli şöleni yapacaklarını söyledi.

Edirne’den, Rumeli Festivaline Büyük Destek

Vakıf başkanı Hasan İmamoğlu, 7-8-9 ve 10 Ağustos’ta gerçekleştirecekleri, Rumeli Günleri Festivali için Edirne’den çok büyük destek aldıklarını belirterek, “Edirne’den aktivitemize çok büyük destek alıyoruz. İnşallah hep beraber bir Rumeli düğünü yapacağımıza inanıyorum” dedi.

“4 GÜN 4 GECE SÜRECEK RUMELİ ŞÖLENİ HAZIRLIYORUZ”
Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı Hasan İmamoğlu, 7-8-9-10 Ağustos tarihlerinde, İstanbul Eyüp’te bulunan Feshane alanında, Rumeli Günleri Festivali yapacaklarını hatırlatarak, “4 gün 4 gece sürecek olan, bir Rumeli şöleni hazırlıyoruz. Tüm bölgesel Rumeli kökenli derneklerimiz, bu etkinliğe katılıyor. Yaklaşık 35 adet dernekle beraber hareket ediyoruz. Bunun yanında 17 adet belediyemiz bize stant olarak destek veriyor. Bizler, Rumeli’nin kültürünü, müziğini, birlik ve beraberliğini, Rumeli’nin ürettiği ticari tanıtımları, tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz bir etkinlik. Geçen sene ilk acemiliğini yaşadığımız bu etkinliğin, bu yıl ikincisini yapıyoruz. Geçen yılki etkinliğimize yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi katıldı.

Bu sene de, Allah nasip ederse 2 milyonun üzerinde bir ziyaretçi sayısı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“RUMELİ GÜNLERİ FESTİVALİ ULUSLARARASI BOYUTTA DÜZENLENİYOR”
RUTEV başkanı Hasan İmamoğlu, uluslararası boyutta gerçekleşecek olan etkinliklerine, birçok Balkan ülkesinden de destek aldıklarını dile getirerek, “Bosna Sancak’tan belediye başkanımız katılacak, Makedonya’dan Çayır Belediyesi, Batı Trakya’dan parti ve belediye başkanlarımızı davet ettik. Türkiye’de de yerleşik olan konsoloslarımız, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya ve Sırbistan-Karadağ bölgesindeki hem büyükelçilerimiz davetli, hem de o bölgelerde ileri gelen bütün dostlarımızı bu aktiviteye davet ettik. Bu anlamda bir yerde etkinliğimiz uluslararası bir boyut kazanmış oldu” dedi.

“RUMELİ CAMİASI, ÇOK GENİŞ BİR CAMİADIR”
Rumeli camiasının, çok geniş bir camia olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Rumeli camiası, çok geniş bir camiadır. Rumeli camiası yaptığı her etkinlikte ses getiren, birlik ve beraberliği getiren, vatan ve millet ruhuna ulaşan bir topluluktur. Bu etkinliğimizle de bunun en güzel örneklerini vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEP BİRLİKTE BÜYÜK BİR RUMELİ DÜĞÜNÜ YAPACAĞIZ”
Vakıf Başkanı Hasan İmamoğlu, düzenleyecekleri etkinliğe destek amaçlı olarak, Edirne’de birçok sanayici, esnaf, iş adamı ve sivil toplum örgütleri ile görüştüklerini belirterek, “Edirne’de farklı farklı kurumlarla görüşüyoruz. Başta bizim ticaret odası başkanımız, borsa başkanımız, ileri gelen sanayicilerimiz, belediyemiz, Trakya Birlik, büyük esnaflarımız, ciğer konusunda bize destek olan Bahri Bey ve Kemal Bey sağ olsunlar bu aktivitemize büyük destek vereceklerini söylediler. Edirne Belediyesi bizlerden bir stant aldı ve başkanımız aktivitemize katılacak. Borsa ve ticaret odası başkanlarımız açılışımıza gelip desteklerini vereceklerini söylediler. Trakya Birlik, bizlerden stant alarak Trakya’nın tanıtımını sağlayacak. Mustafa Yardımcı Bey, peynir tanıtımı için destek verecek, Bahri Bey ciğer üzerine destek verecek ve Arslanzade de badem ezmesi ve tatlı ürünleri üzerine bizlere destek verecekler. Kısacası Edirne’den aktivitemize çok büyük destek alıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız çok büyük destek veriyorlar. Allah nasip ederse, diğer illerimizin de desteğiyle Feshane’de çok güzel bir etkinlik düzenleyeceğiz. İnşallah hep beraber bir Rumeli düğünü yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA