Mhp Elazığ İl Başkanı Demir’den Pkk’lının Heykelinin Dikilmesine Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’nın bir dönem silahlı kanadında görevli olan Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesine tepki gösterdi.

Mhp Elazığ İl Başkanı Demir’den Pkk’lının Heykelinin Dikilmesine Tepki

Türk askerine ilk kurşun sıkan terörist grubun içinde yer alan Mahsum Korkmaz'ın, 8 Mart 1986’da Öcalan’ın emri ile infaz edildiğini öne süren Demir, heykelin dikiliş tarihinin bu kişinin doğum veya ölüm yıl dönümü olarak seçilmediğini söyledi.

Demir, "Özellikle devlete ilk kurşun sıkıldığı tarih seçilmiştir. Buradaki amaçlardan biri PKK ve siyasi uzantısı BDP’nin sivil yapılanması olan KCK’nın Kürt kökenli vatandaşlarımız üzerinde baskı oluşturacak bir siyasal süreci silah ile elde ettiklerini ortaya koymak ve bütün Kürtleri PKK ve BDP arasına mahkum etmektir. Ayrıca diğer bir amaç ise uzun yıllardır silahlı mücadele ile elde ettikleri siyasal sonucun Türk devletinin askerine ve milletine sıkılan ilk kurşunun netice itibarı ile hedefine ulaştığını ilan ettirmektir. Lice’de dikilen heykel Türk milletinin bağrına çakılmış haç gibidir. Marksist, Leninist bir örgütün bir üyesinin sıktığı ilk kurşunla vurulan Mehmetçiğin kalbine saplanmış hançer gibidir. Bu topraklar üzerinde kardeşin kardeşi katledişinin meşrulaştırıldığı bir durumdur. Bir devleti ve milleti yok etmek için atılan kurşunun sembolleştiği heykeldir. Devlet yetkililerini uyanmaya, gereğini yapmaya davet ediyoruz. İster siyasi, ister bürokratik yetkili tüm kurum ve kuruluşlar bu konuda sorumludur. Gereğini yapmayanları, olayı basit bir heykelcik olarak sulandırıp bu milletin birlik ve beraberliğine sıkılan kurşunu meşrulaştırmaya çalışanları da tarih ve büyük Türk milleti affetmeyecektir" dedi

Kaynak: İHA