'Demirköprü Barajında 2015 İçin Su Sıkıntısı Var'

Saruhanlı Sarıkız Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Göksu, "Demirköprü barajında 2015 yılı için su sıkıntısı bulunuyor, 2014-2015 kış sezonunda yağmur olmadığı takdirde sıkıntılı günler bizi bekleyecek" dedi.

Göksu yaptığı açıklamada, sulama sezonunun bugün itibariyle sona erdiğini, Saruhanlı'da yaklaşık 80 bin dekar arazinin sulandığını belirtti.

Sulama sezonunda kanalların her gününü, ne şekilde kullanılacağıyla ilgili diğer sulama birlikleriyle birlikte programladıklarını ifade eden Göksu, şöyle konuştu:
"2014 yılı tarımsal sulama sezonu öncesi Demirköprü Barajını ortak kullanan 10 sulama birliğinin sulama programları yapılarak, her kanala 68 gün su verilmiş ve barajdaki minimum işletme koduna ulaşılarak çiftçilerimiz sulamalarını bu takvime göre yapmıştır. Aşağı Gediz havzasındaki tüm kanalların 68 günlük programları tamamlandığında barajda 2015 yılı için kullanılabilecek su miktarı bulunmamaktadır. Demirköprü barajında 2015 yılı için su sıkıntısı bulunuyor, 2014-2015 kış sezonunda yağmur olmadığı takdirde sıkıntılı günler bizi bekleyecek."
Kaynak: AA