İlk Cumhurbaşkanının 'Canlı Tanığı' Sandık Başında

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Kasım 1937'de Adana Kız Enstitüsü'nü ziyareti sırasında çektirdiği fotoğraf karesinde yer alan 92 yaşındaki Remziye Tatlı, oyunu kullandı.

Tatlı, torunu ile merkez Seyhan ilçesindeki Abdulkadir Paksoy Anadolu Lisesi'ne gelerek, 1053 numaralı sandıkta cumhurbaşkanı seçimi için oy verdi.
Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Yeni cumhurbaşkanımız Türkiye'ye ve bütün millete hayırlı olsun. İnşallah Türkiye onun sayesinde huzur içerisinde yaşar. Bende huzuru görmek isterim" dedi.

Atatürk'ün, okullarını ziyaretinde çekilen fotoğraf karesine girme şansı bulan Tatlı, 92 yaşında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Yaşım ilerledi, bu cumhurbaşkanını görür müyüm, göremez miyim bilemiyorum ama inşallah görürüm. Yaptıklarını da dikkatle izleyeceğim. Allah hepinize hayırlı uğurlu etsin. Tüm cumhurbaşkanlarını gördüm, hepsine karşı sevgim var. Hayatını kaybetmiş cumhurbaşkanlarımıza Allah'tan rahmet, kalanlara da uzun ömür diliyorum. Ama bir cumhurbaşkanı başka Mustafa Kemal Atatürk, işte o kalbimde yaşıyor, onu kimse silemez."
Tatlı, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin ise "İnşallah hayırlı olur, tüm ülkeyi kucaklar" diye konuştu.

- Oyunu otomobilde kullandı
Cumhurbaşkanı seçimi için İçel'den Adana'ya gelen 96 yaşındaki Hasan Fehmi Genç de yürüyemediği için oyunu otomobilde kullandı.
Seçim dolayısıyla İçel'deki yazlığından Adana'ya gelerek, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini dile getiren Genç, "Parti mevzu bahis değil aslında. Memlekete faydalı insanlar gelsin, aldatıcı olmasın. Görevliler bize yardımcı oldu, rahatlıkla oyumuzu kullandık" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA