Türkoğlu'nda Kadın Girişimcilere 'Hayırlı Olsun' Ziyareti

TürkoğŸlu KaymakamlığŸı'nca kurulan Kadın Akademisi üyeleri, Sosyal DayanışŸma ve YardımlaşŸma Vakfı (SYDV) aracılığŸıyla desteklenen kadın girişŸimcilere ait işŸ yerlerine "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundular.

Müftülük, SağŸlık MüdürlüğŸü, Milli EğŸitim MüdürlüğŸü, Halk EğŸitim MüdürlüğŸü, Emniyet MüdürlüğŸü, Belediye ve SYDV personellerinin katılımıyla kurulan Kadın Akademisi, ilçede SYDV aracılığŸıyla desteklenen kadın girişŸimcileri ziyaret ederek ihtiyaç ve sıkıntılarını dinledi.
Vakıf Müdür Vekili Mustafa BozdoğŸan, akademi üyelerinin kaymakamlık öncülüğŸüne İlçedeki sorunlu aileleri tespit ettiğŸini ve onların sosyal yaşŸamlarından ekonomik durumlarına, çocuk sayılarından eğŸitim durumlarına kadar her şŸeyinin detaylı bir şŸekilde incelendiğŸini belirtti.

BozdoğŸan, yapılan incelemenin ardından aileler için bir yol haritası çıkarıldığŸını bu kapsamda ise ilçede şŸu ana kadar 9 kadın girişŸimcinin akademiden çıkan kararla sermaye verilerek becerikli olduğŸu alanlarda desteklendiğŸini söyledi.
Kadın Akademisi kurucu üyelerinden belediye meclis üyesi Hatice BağŸcı ise oluşŸturulan komisyonla, öncelikle kadınların nabzını tuttuklarını ve ilçede yaşŸam kalitesini artırmanın öncelikli hedeflerini araşŸtırdıklarını ifade etti.

Projelerden sorumlu ziraat mühendisi ǖzden Akkaya'da kadınların kendilerini iyi yetişŸtirmesi amacıyla çıktıkları yolda ciddi mesafeler katettiklerini aktardı.
Akkaya, sorunları tespit edilen kadınlarla yaptıkları ikili görüşŸmeler sonrasında bahçe tarımı, kültür mantarcılığŸı ve ev tekstili yapmak isteyip ancak ekonomik sıkıntı yaşŸayan bayanlara kapasiteleri dahilinde proje hazırladıkları kaymakamlığŸa sundukları 14 projeden 9'unun desteklendiğŸini ve şŸu anda aktif olarak çalışŸtığŸını ve bu ailelerde daha önceden yaşŸanmışŸ bir takım sıkıntılara daha az rastlanılmamasının ise sevindirici bir olduğŸunu sözlerine ekledi.

 
Kaynak: AA