İftar Yemeği Fakirin Ayağına Gidiyor

Gölbaşı ilçesinde iftar yemekleri fakir vatandaşların evlerine götürülüyor.

Gölbaşı Belediyesinin geçen yıl başlattığı iftar yemeklerini evlere dağıtma uygulaması bu yıl da devam ediyor. İlçe genelindeki 750 ihtiyaç sahibi ailenin evlerini tek tek tespit eden belediye görevlileri, akşam saatlerinde evlerin kapılarını çalarak iftar yemeği ikram ediyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım için oluşturulan 8 ekipte, 10 belediye personelinin iftara saatler kala mahallelerde tespit edilen ihtiyaçlıların evlerine yemek bıraktığını söyledi.

İhti sahibi ailelerin ayağına yardımı götürmenin önemine işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:
"Ekiplerimiz, 700 kişiye, 150 haneye günü birlik hazırlanmış olan 4 çeşit yemeği götürüyorlar. Yıllardır yerel yönetimler iftar çadırları ve buna benzer uygulamalar ile ihtiyacı karşılamaya çalışıyorlar. Ancak bizim yaptığımız değerlendirmeler ve öneriler üzerine bunun yerinde ve kişilerin kendi ikamet ettiği evlerde yapılmasının açıkçası daha doğru olacağını ve olması gerekenin bu olacağını düşündüğümüz için uygulamayı başlattık. Geçen yıl başlatılan uygulamayı bu yıl da devam ettiriyoruz. Yerel yönetimlerin bu yöntem ve usule dönmesinin daha doğru olacağı kanaatini taşıyorum"
Özdemir, ilçede ikamet eden yaklaşık 100 kişilik Suriyeli ailelere de muhtarlıklardan alınan bilgiler doğrultusunda evlerine iftar yemeği bıraktıklarını sözlerine ekledi.
Evlerine yemek götürülen vatandaşlar ise belediyenin uygulamasından memnun olduklarını söyleyerek, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'e teşekkür etti.

Kaynak: AA