Vatandaşlar Nehirde Oksijensiz Kalan Balıklar İçin Seferber Oldu

Ordu'da, su seviyesinin düştüğü ırmaktaki kefallerin öldüğünü gören yüzlerce vatandaş, onların yaşaması için adeta seferber oldu. Bazı kişiler ağ atıp atarak yakaladıkları balıkları kova yardımıyla denize bıraktı, kimileri ise nehir ağzında biriken kumu küreklerle açarak suyun akışını sağladı.

Altınordu ilçesinde, kentin ortasından geçen Civil Irmağı'nda yaz mevsimi dolayısıyla su debisi düştü. Suyun azaldığı nehirde balçığın da oluşmasıyla balıklar oksijensiz kaldı ve yüzeye çıkmaya başladı.

Balıkların telef olmaya başladığını gören vatandaşlar, önce çevredeki balıkçılardan yardım istedi. Bunun üzerine ırmak kenarına gelen balıkçılar, yanlarında getirdikleri ağları ırmağa attı. Daha sonra ağ yardımıyla çektikleri balıkları kovaya koyan bu kişiler adeta zamanla yarışarak tuttukları kefalleri denize bıraktı.
Bu işlemi defalarca yapan vatandaşlar, ırmağın ağzında biriken kumu da küreklerle açarak yaklaşık 3 saat suyun akışını sağlamaya çalıştı.
Vatandaşların çabası sonuç verdi ve balıkların büyük bölümü kurtuldu.
Çalışmalara katılan Metin Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi.

Hava sıcaklığının artmasıyla ırmakta su seviyesinin oldukça azaldığını ve balıkların oksijensiz kaldığını dile getiren Kul, "Balıkların ölmeye başladığını görünce hemen onları kurtarmaya çalıştık. Binlerce balığı ölmekten kurtardık. Çevredeki birçok vatandaş da bizlere yardımcı olarak örnek bir davranış sergiledi" diye konuştu.

Kaynak: AA