Tatvan'da Ramazan Coşkusu

Tatvan ilçesinde vatandaşlar ramazan ayının gelmesiyle her gece sahilde bir araya gelerek sahura kadar keyifli zaman geçiriyor.

Her gece iftardan sonra sahilde bir araya gelen ilçe halkı bir yandan sahilde aileleriyle yürüyerek eşsiz Van Gölü'nün gece manzarasını izliyor bir yandan da sahilde aileleriyle oturup canlı müzik eşliğinde semaverlerle çay içmenin keyfini çıkarıyor.
Ayrıca Bitlis Valiliği, Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi'nce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ilçede düzenlenen ramazan etkinliklerine de katılan ilçe halkı, renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklarıyla gönüllerince eğleniyor.
Tatvan Sahil Parkında her gece iftardan sonra düzenlenen ramazan etkinliklerinin 5'inci gününde Diyarbakır'dan gelen ilahi gurubu ve tiyatro ekibi de sahne aldı. Birbirinden güzel ilahilerin seslendirildiği ve tiyatro oyunlarının sahnelendiği gecenin sonunda ise "umre seyahati" çekilişi yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı çekilişi Şakir Alpay kazandı.
Alpay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kutsal toprakları daha önce ziyaret etmediğini ve çekilişte isminin çıkmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Çok heyecanlı olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Alpay, şöyle konuştu:
"Yüce Rabbim bunu bana nasip etti. Kutsal toprakları daha önce ziyaret etmemiştim. Allah nasip ederse düzenlenen bu etkinlikler sayesinde kutsal toprakları ziyaret edeceğim. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan diğer çekilişlerde kazanan arkadaşlarımız ile kutsal topraklara gittiğimizde ilgili kişilere bol bol dua edeceğiz. Bu hayırlı işe vesile olan başta Tatvan Belediyesi olmak üzere diğer kurumlara teşekkürü bir borç bilirim."
Kura çekimine katılan Tatvan Belediye Başkan Vekili M. Nuri Peker ise ramazan ayı boyunca her gece iftardan sonra düzenlenen etkinliklerin vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildiğini belirtti.

Tatvan Belediyesi olarak etkinliklere katılan vatandaşlar arasında her çarşamba gecesi "umre seyahati" çekilişi düzenlediklerini anımsatan Peker, ramazan ayı sonunda toplamda dört kişiyi kutsal topraklara göndereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA