Mardin Müftüsü Coşkun Açıklaması

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, iftar sofralarında yoksullarla bir araya gelmenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Coşkun, yaptığı açıklamada, iftar sofralarına mümkün mertebe yoksulların davet edilmesinin bir tarağın dişleri gibi birbirine eşit olan insanların, aynı sofra etrafında buluşmasını sağladığını söyledi.

Ramazanda insanın sabır konusunda imtihana tabi tutulduğunu belirten Coşkun, oruç tutanların aç olmalarına rağmen yüzlerinden tebessümü eksik etmesi gerektiğini belirtti.

Ramazan ayının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, ihtiyaç sahiplerine iftar verilmesi ve yardımlarda bulunulması gerektiğini kaydetti.

Coşkun, yardımda bulunmanın rızkı artırdığına işaret ederek, şöyle konuştu:
"İftar sofralarına mümkün mertebe yoksulların davet edilmesi, bir tarağın dişleri gibi birbirine eşit olan insanların aynı sofra etrafında buluşmasını sağlar. Allah, 'Bir oruçluya iftar veren, o kişinin sevabı kadar sevap elde eder' buyurmuştur. Yemeklerde israfta bulunulmaması, sünnete uygun davranılması gerekir. Allah Resulü, misafiri olduğu ev sahibine kendisi dua ettiği gibi ashabına da dua etmelerini tavsiye etmiştir. Oruçtan nasibi aç kalmaktan öteye geçmeyen kimselerin durumuna düşmemek için gözler, kulaklar, eller, ayaklar, kalp ve ağız, mide ile oruç tutmalıdır."
Coşkun, ramazanda küs olanların barışması, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA