Gaziemir'de Ramazan Kardeşliği

Gaziemir Belediyesi’nin geleneksel iftar yemeği Aktepe Mahallesi’nde bin kişiyi aynı sofra etrafında topladı.

Gaziemir'de Ramazan Kardeşliği
Başkan Şenol, sosyal belediyecilikte örnek çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Sosyal belediyecilik anlayışıyla her yaştan ve her kesimden insanın hayatına dokunan Gaziemir Belediyesi’nin “Bereketli Ramazan Akşamları” adı altında her yıl düzenli hale getirdiği iftar yemeklerinin ilki bu yıl Aktepe Mahallesi’nde verildi.

Aktepe pazaryerinde ‘Paylaşıyoruz’ sloganı altında düzenlenen iftar yemeğinde yaklaşık 1000 mahalle sakinini aynı sofrada buluşturan iftar yemeğinde meclis üyeleri de yer aldı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen iftar yemeklerine vatandaşlar yine büyük bir ilgi gösterdi. Dört yıldır devam eden uygulamanın artık geleneksel hale geldiğini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygusu bu iftar yemekleriyle en üst seviyeye çıkıyor” dedi.

Göreve gelir gelmez odağında eğitim ve sağlık olan, her kesimden ve her yaştan insana yönelik olarak uygulanan sosyal projeleri hayata geçirdiğini hatırlatan Başkan Şenol, “Doğumdan ölüme sosyal belediyecilik adıyla başlattığımız çalışmaları doğumdan önce ve ölümden sonra hayata dokunan belediyecilik noktasına getirdik. Çeşitli yardımlarla ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımızın elinden tutmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA