Uludere Alt Komisyonu Üyesi Gök, Şırnak'ta

CHP Ankara Milletvekili, TBMM İnsan Hakları inceleme Komisyonu ve Uludere Alt Komisyonu Üyesi Levent Gök, Gülyazı köyünü ziyaret etmek için Şırnak'a geldi.

CHP İl Başkanı Mesut Uğur tarafından karşılanan Gök, partisinin il binasını ziyaret etti.
Burada gazetecilere açıklama yapan Gök, Türkiye'nin bütün il, ilçe ve beldelerinde vatandaşların sorunlarına katkı sunan muhalefet partisi anlayışıyla Şırnak'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve Uludere Alt Komisyonu Üyesi olarak, Uludere olayı sonrası CHP adına konuyu Mecliste takip ettiğini ve bu konuda muhalefet şerhi hazırladığını belirten Gök, "CHP bölgede huzur ve güven istiyor. Biz doğunun ve güneydoğunun sorunlarını ve Kürt sorununu farkındayız ve biliyoruz. Daha kimsenin Kürt sözcüğünü ağzına alamadığı bir dönemde, 1991 yılında CHP 12 Eylülde anadil yasağı olarak Kürtçeye getirilen yasağın kaldırılması için kanun teklifi veren bir parti olarak, bugün saygıyla anılacak çok çeşitli faaliyetlere imza atmış bir partiyiz" dedi.

Yarın Uludere olayının yaşandığı yeri ziyaret edeceğini ifade eden Gök, Şırnaklıların tüm İslam alemin Kadir Gecesini kutladığını dile getirdi.
Kaynak: AA