Kaş'ta Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Antalya’nın Kaş İlçesinde, '1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı' çeşitli etkinliklerle kutlanırken, düzenlenen yarışmalara katılanlar kıyasıya mücadele etti.

Kaş'ta Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kaş'ta '1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı' kutlama programı Kaş limanında Atatürk Heykeline çelenk koyma töreniyle başladı.

Çelenk bırakma törenine Kaş belediye başkanı Halil Kocaer, Kaş Liman Başkanı Galip Avcı, Kaş Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Barış Borucu ve çok sayıda daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Akşam saatlerinde yarışmalara geçilen kutlamalarda deniz şehitleri için Kaymakam Selami Kapankaya ve Liman Başkanı Galip Avcı tarafından denize çelenk bırakıldı. Ardından çeşitli yaş ve kategorilerde düzenlenen yüzme yarışmalara vatandaşlar oruçlu olmalarına rağmen oldukça ilgi gösterdi. Deniz dibinden tabak bulma, yüzme yarışı, yağlı direkten bayrak alma ve tekne yarışları vatandaşlara oldukça keyifli dakikalar yaşattı.

Yarışmalar sonunda tabak bulma yarışını Rıza Tarlabaz,dipten en uzun yüzme yarışını Serdar Taylı, yağlı direkten bayrak alma yarışını ise Seçkin Sarıca kazandı. Yağlı direk yarışının ödülü yaklaşık 4 bin lira değerindeki motosiklet oldu. Seçkin Sarıca'nın ödülünü Kaymakamı Kapankaya ile Belediye Başkanı Kocaer verdi.

Günün son yarışı ise tekne yarışı oldu. Liman ağzında başlayan yarışa 20-30 metre büyük tur tekneleri katıldı.

Zorlu yarışa yaklaşık 10 kadar tekne katılırken ipi göğüsleyen Tia Boat isimli tekne oldu.
Kaynak: İHA