İsrail'in Filistinlilere Yönelik Askeri Operasyonları

İsrail ordusu, Filistinlilere yönelik sürdürdüğü askeri operasyonların henüz sona ermediğini duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, 3 Yahudi yerleşimci çocuğun 12 Haziran'da kaçırılmasıyla başlayan operasyonlarda güvenlik birimlerinin ortaklaşa pek çok operasyon yaptığı belirtilerek, "Ne yazık ki 30 Haziran'da İsrail ordusu gençlerin cesetlerine ulaşmıştır" denildi.
"Operasyonlar henüz bitmedi" ifadesi kullanılan açıklamada, İsrail ordusunun, kaçırma olayının şüpheli failleri Marvan Kavasma ve Amir Ebu Ayşe'yi bulmak ve Hamas terör örgütünün altyapısını zayıflatmanın görevi olduğu belirtildi.
Açıklamada, 18 gün süren operasyonlar sırasında 419 Filistinlinin gözaltına alındığı, bunlardan 335'inin Hamas üyesi ve 12'sinin örgüt liderlerinden, tutuklananlardan 56'sının ise 2011 yılında kaçırılan İsrailli asker Gilat Şalit'e karşılık takasta serbest bırakılan mahkumlardan olduğu bilgisine yer verildi.

"Operasyonlarla Hamas'ın lider, eylem ve finansal kapasitesi felç edilmiştir" denilen açılamada, Hamas adına propaganda faaliyetlerini yürüttüğü iddia edilen "Dava üyelerinin de hedef alındığı" belirtildi.
Ordunun ev, araba, mağara, tünel ve çukur gibi 2 bin 218 yerde arama yaptığı, bu operasyonlarda örgüte ait ortaya çıkarılan çok sayıda silah ve 1 milyon 200 bin şekel (yaklaşık 350 bin dolar) paraya da el konulduğu bildirildi.

Kaynak: AA