'Ekosistem, Tarım-hayvancılık ve Köye Dönüş' Atölye Çalışması

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, "Biz; Kürt halkı olarak nasıl ki Kobani'nin yanındaysak, Filistin'in, Gazze'nin de yanındayız. Rojava ve Filistin halkının mücadelesi mutlaka kazanacaktır" dedi.

Kaya, bir otelde gerçekleşen "Ekosistem, Tarım-Hayvancılık ve Köye Dönüş" atölye çalışması toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.
"İsrail'i bu saldırganlığından artık vazgeçmeye ve tüm dünyayı buna karşı tutum almaya çağırıyoruz" diyen Kaya, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını buradan nefretle kınadığımızı belirtiyorum. Biz; Kürt halkı olarak nasıl ki Kobani'nin yanındaysak, Filistin'in, Gazze'nin de yanındayız. Rojava ve Filistin halkının mücadelesi mutlaka kazanacaktır" ifadesini kullandı.
Atölye çalışmasına da değinen Kaya, "Burada tarım, hayvancılık, gıda ve tohum güvenliği ile tarım emekçilerinin durumu, yayla, mera, koçerlik, köye geri dönüş süreci ve alternatif üretim modellerini tartışacağız. Atölye eylül ayında yine Van'da yapılacak olan Demokratik Ekonomi Konferansı'na hazırlık amacını taşıyor" diye konuştu.

Toplantıya, Demokratik Toplum Kongresi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Atölye çalışması, yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: AA