Beyşehir'de 'Evde Bakım Hizmeti' Dönemi

Beyşehir Belediyesince, "Evde bakım hizmeti" dönemi başladı.

İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir ilki gerçekleştirerek ilçe genelinde ikamet eden yaşlı ve bakıma muhtaçlar için evde bakım hizmetleri dönemini başlattıklarını söyledi.

Proje çerçevesinde ihtiyaç sahiplerinin evlerinin periyodik olarak ziyaret edilerek kişisel bakımdan ev temizliğine kadar geniş yelpazede hizmetler sunulduğunu aktaran Özaltun, şunları kaydetti:
"Belediyemiz tarafından projelendirilen ve ilçemizde saha elemanları tarafından geniş bir araştırmanın sonucunda oluşturulan evde bakım hizmetleri çerçevesinde, öncelikle ihtiyaç sahipleri hane hane dolaşılarak belirlendi. 65 yaş üstü, kendi başına hareket edemeyen, tek başına ya da iki kişi yaşayan ya da evinde bakmakla yükümlü olduğu bir veya iki engelli yakını bulunanlar tespit edildi. Verilen hizmetler arasında ailesiyle yaşayan ancak yataktan kalkamayan vatandaşlarımıza saç, sakal tıraşı, banyo gibi kişisel bakım da yer alıyor. Bu kapsamda belediyeciliğin sosyal boyutunu da vatandaşlarımızla tanıştırmış olduk. Evde Bakım Hizmetleri Birimimizde görevli bir sorumlu koordinatör personelimiz, iki bayan ve iki erkekten oluşan dört yardımcı personelle bu hizmeti veriyoruz. Henüz çok yeni bir hizmet olmasına rağmen şu anda oluşturduğumuz kriterlere uygun 60 ayrı adres tespit ettik. Ekiplerimiz de bu evlerde bir program dahilinde çalışmalarını başlattı."
Kaynak: AA