Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yılında, Bisikletle Kıbrıs'a Gidiyorlar

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nce İstanbul'dan Girne'ye düzenlenen “Bisikletle Barış Turu”na katılanlar bugün Karaman’a ulaştı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yılında, Bisikletle Kıbrıs'a Gidiyorlar

Ankara ve Konya'dan sonra Karaman'a ulaşan bisikletçileri Aktekke Kent Meydanı'nda Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş ile bazı gaziler karşıladı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, burada yaptığı açıklamada, amaçlarının Kıbrıs Barış Harekatı'nın uluslararası alanda tanınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Etkinliğin 20 Temmuz'da Kıbrıs Barış Harekatı kutlamalarıyla son bulacağını ifade eden Yumuk, "Bisikletle Barış Turu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından organize edildi. Amacımız İstanbul'da başlayıp KKTC'ye kadar intikal etmekti. Sona yaklaştık. Buradaki amaç birincisi KKTC'nin uluslararası ortamlarda tanıtılması, ikincisi 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü etkinliklerine iştirak etmek ve bu törenlerin canlılığını sağlamak. Üçüncü amaç ise Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' prensibinin ne kadar önemli olduğunu, sporun önemli olduğunu göstermek" dedi.

Emekli Binbaşı Erkan Eruç ise Kıbrıs Barış Harekatı'nı unutturmamak için bu etkinliğin düzenlendiğini vurgulayarak, "Babam Kıbrıs Barış Harekatı'na tabur komutanı olarak katılmıştı. Orada yaralandı. Kıbrıs'ta adına ismi verilmiş bir tepe var, orayı da görmek istiyorum. Bütün Kıbrıs gazilerine, şehitlerine ve onların ailelerinin içlerine biraz olsun su serpmek için biz de böyle bir etkinlik yapıyoruz. Bu olayı unutturmak istemiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra bisikletçiler dinlenmek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere öğretmenevine geçtiler.
Kaynak: İHA