Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bonzai ile mücadele çalışmalarına ilişkin, "Geniş kapsamlı bir çalışmanın içerisindeyiz. Bu çalışmalar hiç yok değildi, vardı fakat tekrar kontrol ettik, 'ne yapıyoruz, bundan sonra ne yapmamız gerekiyor?' diye. Büyük bir bilinçle bu çalışmalar devam edecek" dedi.

Sakarya Valiliğince bir tesiste şehit ve gazi aileleri onuruna verilen iftara katılan İslam, yemek öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
İslam, bir gazetecinin bonzai ile mücadele konusunda ailelere ne gibi görevler düştüğünü sorması üzerine, en büyük görevin ailelere düştüğünü vurguladı.
Ailelerin çocukları yetiştirme ve dış etkilere karşı koruma zorunluluğu olduğunu ifade eden İslam, "Bunun için gerçekten bilinçli olmamız lazım. Kendi günümüzün tehlikelerinden haberdar olmamız, çağa hakim olmamız lazım ve o tehlikelerle ilgili çocuklarımızı hem eğitip hem de uyarmamız lazım. Bu bakımdan ailelerin önemli vazifesi var" diye konuştu.

İslam, uyuşturucuyla nasıl mücadele edilmesi ve buna farkındalık oluşturmak amacıyla bakanlık olarak yeni bir kitap çıkardıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Ailelerin çok faydalanacağını düşünüyoruz, bakanlık web sitesinde var, satın almalarına gerek yok. Her isteyen ücretsiz indirebilir, bütün ailelere sizin aracılığınızla duyurmak isterim. 'Çocuğumuzla ilişkilerimizi nasıl düzeltebiliriz, böyle bir madde kullanımından şüphe ediyorsak bundan nasıl emin olabiliriz ya da şüphe ediyorsak ne yapmalıyız?', bu konuda bilinçlendiren bir yayın. Bu tabi bir ilk, onun dışında birçok eğitim faaliyetinde bulunacağız ama dediğim gibi bu çağın afeti, Türkiye'de ne yazık ki payını alıyor."
Dün 6 bakanlıkla bu konuyu ele almak üzere bir araya geldiklerini hatırlatan İslam, geniş kapsamlı bir çalışmanın içerisinde olduklarını vurguladı.
"Bu çalışmalar hiç yok değildi, vardı" diyen İslam, "Fakat tekrar kontrol ettik, 'ne yapıyoruz, bundan sonra ne yapmamız gerekiyor?' diye. Büyük bir bilinçle bu çalışmalar devam edecek, şimdilik bunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA