(özel Haber) Şehit Eşi Davet Etti Vali Bektaş Kırmadı

Soma’da düzenlenen iftar yemeğinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanına giderek, “Soma’ya geliyorsunuz lütfen bize de gelin” diyen maden şehidi İsmail Coşkun’un eşi Hüsniye Coşkun’un bu davetini Vali Bektaş kırmadı.


Kırkağaç’ta düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, şunları söyledi: “Biz, Soma’da yaşanan acı olaydan sonra sıkça Soma’ya gittik ama Kırkağaç’a gelemedik. Geçen günlerde Diyanet İşleri Başkanımızla birlikte katıldığımız bir iftar yemeğinde, Kırkağaçlı bir kızımız bizi uyardı, bize de gelin, biz de bekleriz dedi.

Onun için gelmek istedik, sizlerle bir arada olmak istedik. Sizlerde davetimizi kırmayıp geldiğiniz için çok teşekkür ederim.”
Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan da Diyanet Başkanlığı olarak Ramazan’ın ilk günlerinde Soma’da vefat eden kardeşlerimizin yakınlarıyla iftar yapalım dediklerini belirterek şöyle konuştu: "O organizasyonumuza Sayın Diyanet İşleri Başkanımız teşrif etmişlerdi. O an Hüsniye kardeşimiz, Diyanet İşleri Başkanımıza 'Kırkağaç’a da bekliyoruz, bize de gelin' dedi.

Hem talebini hem de beklentisini ifade ettiler. Biz de o zaman telefonlarını ve adresini aldık. Size de uğrayacağız dedik. Bizzat telefon ederek ve buraya gelerek ziyaret etmiş olduk. Bundan sonra bütün kardeşlerimizle de beraber, bu kardeşimizin de bizim çözebileceğimiz bir problemi olduğunda yanında olduğumuzu bilmesini istiyoruz."
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı Kırkağaç’a davet eden maden şehidi İsmail Coşkun’un eşi Hüsniye Coşkun da, duygularını şöyle dile getirdi: “Diyanet İşleri Başkanımız Soma’ya iftara gelmişti. Hocama orada, 'Soma, Bergama ve Kınık’a geliyorsunuz da Kırkağaç’a neden gelmiyorsunuz' demiştim. O da 'sizi de ziyaret edeceğiz' demişti. Sağolsun sözlerinde durdular. Kendisi gelemedi ama Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Müftüsü Sinan Cihan hocam geldi. Allah razı olsun. Yanımda oldukları için çok mutluyum.”
Hüsniye Coşkun, Manisa Valisi Bektaş ve Manisa İl Müftüsü Cihan’la yaptığı görüşme sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşadı.
Kaynak: İHA