Mardin'de Demokratik Ekonomi Konferansı Hazırlık Atölyesi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından Mardin'de Demokratik Ekonomi Konferansı Hazırlık Atölyesi gerçekleştirildi.

Mardin'de Demokratik Ekonomi Konferansı Hazırlık Atölyesi

DTK, Mardin Büyükşehir Belediyesi, TTB ve KESK’in ortaklaşa düzenledikleri Demokratik Ekonomi Konferansı Hazırlık Atölyesi bir otelde yapıldı. Konferansa Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Februniye Akyol, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, Artuklu Belediye Eşbaşkanı Emin Irmak, akademisyenler, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Februniye Akyol, atölyenin Eylül ayında Van’da gerçekleştirilecek olan Demokratik Ekonomi Konferansı’na hazırlık amacıyla yapılacağını belirterek, Mardin atölyesi dışında 4 atölye ve 3 çalıştayın farklı illerde ilgili çevrelerle gerçekleştirileceğini söyledi.

Akyol, "Bizler toplumsal hizmet alanını sosyal kontrol aracı olarak değil, özgücü arttırma ve özgürleşme aracı olarak gören bir anlayışı örmek istiyoruz. Demokratik katılımcı ve hakkaniyetli bir anlayışla toplumsal hizmet nasıl üretilebilir? Cevabını aradığımız soruların başında bu soru gelmektedir. Mardin’in son yıllarda turizm miras ve hizmet sektörleri alanlarında ön plana çıkmış olmasıdır. Sosyal yardımlar verilerek yoksulların istismarına kapı aralanmakta, tahakküme rıza geliştirilmesi istenmekte ve yoksulların üretim alanından koparılarak devlet ve sisteme bağımlılıkları sağlanmaktadır. Toplumsal hizmetlerde hakkaniyetten kastımız çok boyutludur. Hem üretime katma hem de toplumsal hizmetlerde adil ve demokratik olmayı, bunu toplumu kutuplaştırmanın bir aracı olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz. Kültür demek toplumsal hafıza demektir, yaşam demektir, direniş demektir. Biz kültürel mirasımıza sadece müze nesnesi gibi bakılmasını ve pazarlanmasını doğru bulmuyoruz. Atölyede, kültürel mirasımıza yaklaşımımızı tartışmak ve netleştirmek istiyoruz" dedi

Açılış konuşmasından sonra Demokratik Ekonomi Konferansı Hazırlık Atölyesi basına kapalı devam etti.
Kaynak: İHA