Turizme Yüksek Hızlı Tren Dopingi

UlaşŸtırma Denizcilik ve HaberleşŸme BakanlığŸı tarafından yapımına devam edilen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılmasıyla iç turizmde de önemli bir hareketlilik yaşŸanması bekleniyor.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü DoğŸan Acar, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, 2009-2014 arasında bugüne kadar yaklaşŸık 50 bin sefer yapan YHT ile 14 milyon 857 bin 758 kişŸinin seyahat ettiğŸini bildirdi.
Acar, "Ankara-EskişŸehir, EskişŸehir-Ankara hattını 2009'dan bu yana 10 milyon 233 bin 555 kişŸi; Ankara-Konya, Konya-Ankara hattını 2011'den bu yana 4 milyon 316 bin 617 kişŸi; Konya-EskişŸehir, EskişŸehir-Konya hattını ise geçen yıl mart ayından itibaren 307 bin 586 yolcu kullandı. Rakamların Ankara-İstanbul YHT ve gelecek yıl hayata geçirilmesi planlanan Ankara-Sivas YHT projesiyle daha da artacağŸını öngörüyoruz" diye konuşŸtu.
YHT seferlerinin tüm hatlardaki ortalama doluluk oranının yüzde 70 olduğŸunu belirten Acar, hafta sonları yolcu sayısında artışŸ yaşŸandığŸını, sayının 14 bini geçtiğŸini dile getirdi.
-Turizm potansiyeli değŸer buluyor
Acar, hizmete giren YHT hatlarının bulundukları şŸehirlerin turizmine de önemli katkılar sunduğŸunu söyledi. Konya ve EskişŸehir'de yaşŸayan vatandaşŸların hafta sonu tatillerini değŸerlendirmek ya da günübirlik geziler için Ankara'yı tercih ettiğŸini ve şŸehirde turizm verilerinin arttığŸını anlatan Acar, "İnsanlar, hizmete girdiğŸi ilk günden bu yana ekonomik ve konforlu aynı zamanda seyahat süresini kısaltması nedeniyle hızlı trenle yolculuk etmeyi tercih etti" dedi.

Ulusal ve uluslararası siyasi trafiğŸin merkezi olan Ankara'nın turizmin her çeşŸidinde büyük bir potansiyele sahip olduğŸuna değŸinen Acar, şŸehrin inanç turizminden, tarih turizmine, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden, termal ve kışŸ turizmine kadar bir çok alternatifi barındırdığŸının altını çizdi.
-Ankara misafirlere hazır
İl Kültür Turizm Müdürü Acar, Ankara'ya gelen misafirleri ağŸırlayacak, Kültür ve Turizm BakanlığŸı'ndan belgeli 149 konaklama tesisinde 20 bine yakın yatakla hizmet verildiğŸini kaydetti.

YHT seferlerinin Ankara'daki bir çok sektörü doğŸrudan etkilediğŸine de dikkat çeken Acar, hızlı tren seferleriyle birbirine komşŸu illerde karşŸılıklı bir kültür alışŸverişŸi yaşŸandığŸına işŸaret etti.
Acar, "Biz de Ankara'daki tüm birimler olarak şŸehrimizi bu fırsatlara karşŸı daha da donanımlı hale getirebilmek için çalışŸıyoruz" ifadesini kullandı.
 
Kaynak: AA