Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalite Çalışmalarını Başlattı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi personeline, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi verildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalite Çalışmalarını Başlattı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarını başlattı. Kalite çalışmaları kapsamında Tıp Fakültesi personeline, TSE Antalya Belgelendirme Müdürlüğünce “ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi” verildi.

İlki, Haziran ayında gerçekleştirilen eğitimlerin ikincisi, 10-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitimlere, TSE Antalya Belgelendirme Müdürlüğü Baş Tetkik Görevlisi Rasim Yılmaz eğitmen olarak katıldı.

Eğitimler hakkında ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi hakkında bilgiler veren Rasim Yılmaz, bu eğitimler ile Kalite Yönetim Sistem Standardı temel kavramlarının, temel prensipler ile standart maddelerinin yorumlanarak sistem kurma ve uygulama çalışmalarına katkı sağlanmasının amaçlandığını kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi’nde kalite gelişim programının yaklaşık altı yıl önce uygulanmaya başladığını belirten Yılmaz, “Kalite çalışmalarının ilk ayağı Rektörlük idari birimlerinin belgelendirilmesiydi. Bu çalışmaların ikinci ayağı ise akademik birimlerin belgelendirilmesi. Akdeniz Üniversitesi’nin kalite çalışmalarına verdiği önemi biliyoruz. Kalite yolcuğundaki başarılarının aynı şekilde devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

Eğitimlere katılan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Gültekin ise, “Üniversitemizin hedefleri doğrultusunda, Tıp Fakültesi olarak Toplam Kalite Belgesini almak üzere başvurmuş bulunuyoruz. Bu belgeyi almak için Türk Standartları Enstitüsü tarafından, tüm personelimize yönelik eğitimler başlattık. Eğitimler sonrası, sistem oluşturacak ve Tıp Fakültesi de kalite belgesi olan fakülteler arasında yer alacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA