Taş Ocaklarının Kapasite Artırımına Karşı İmza Kampanyası

Yalova Platformu tarafından taş ocaklarının kapasite artırımına karşı imza kampanyası düzenlendi.

Platform üyeleri, Gazipaşa Caddesi'ndeki Cevdet Aydın Parkı önünde kurdukları çadırda imza toplamaya başladı.

Platformun Dönem Sözcüsü Özlem Morgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın 15 Temmuz'a kadar süreceğini söyledi.

Morgül, itirazlara rağmen Paşakent Mahallesi'ndeki Karayolları taş ocağının kapasite artırım projesinde 'ÇED'e gerek yoktur' kararı verildiğini ve özel bir firmanın ise kapasite artırım projesinin şu anda bakanlıkta son karar için değerlendirildiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:
"Bu projeler kabul edilirse Güneyköy-Paşakent civarında faaliyet gösteren 3 taş ocağı işletmesinin etkilerinin bazıları şunlar olacak; ormanlarımızın yok edilmesi hızlanacak, mevcutta 550 bin metrekare olan işletme izni 1 milyon 85 bin metrekareye çıkarılacak. Sadece bir taş ocağı işletmesinin bulunduğu alanda 192 bin 444 ağaç yok edilecek. Sınırlı olan su kaynaklarımızı kuruyacak. 3 taş ocağı işletmesi günlük toplam 117 ton su kullanacak. Deprem şiddetindeki patlatmalar artacak. Her ay 30 patlatma yapılacak. Her seferinde bin ile 2 bin 686 kilogram arasında patlayıcı kullanılacak. Doğa tahribatı ve nakliye kamyonu sayısı artacak. Yıllık toplam kapasite 889 bin tondan 2 milyon 143 bin tona çıkarılacak. Bu da günlük kamyon sayısını yaklaşık 98'den 238'e çıkaracak."
Kaynak: AA