Afgan Mülteciler ve Mardinli Yetimler Birlikte Oruç Açtı

Mardin Müftülüğünün verdiği iftarda, Afgan mültecilerle Mardinli yetimler birlikte oruç açtı.

İl Müftülüğü ile Türk Diyanet Vakfı Mardin Şubesinin Müftülük binasının bahçesinde her perşembe verdiği iftara, yetimlerle Mardin'de geçici olarak yaşayan Afgan mülteciler katıldı.

İftardan önce konuşan Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, mübarek ramazan ayında kurulabilecek en hayırlı sofraların birinde olduklarını ve bundan son derece mutluluk duyduklarını söyledi.

Karataşoğlu, "Belki kısmen bazı dezavantajları içinde bulunduran ailelerimiz ve bazı mağduriyetleri yaşayan çocuklarımız ve annelerimiz, bu iftar sofrasında devletle milletle bir arada kaynaşma fırsatını hep beraber elde edecek. Bizler de elde edeceğiz" dedi.

Ezanın okunmasından sonra Afgan mülteciler, yetim aileleri ve yetimlerden oluşan yaklaşık 300 kişi, oruçlarını açtı.
İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, perşembe akşamları yaklaşık 300 kişiye iftar verdiklerini bildirdi.
Mardin'in sınır ili olması dolasıyla kentte çok sayıda Suriyeli misafir ve Müftülüğün yanında Afgan mültecilerin bulunduğunu ve bu misafirler için de iftar verdiklerini dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:
"Geçen hafta 300 Afgan misafirlerimize iftar verdik. Bugün de yetimlerimiz ve Müftülüğümüze komşu olan Afgan kardeşlerimizden oluşan yaklaşık 250 kişiye iftar verdik. Her ramazanda bu iftarı vermeyi arzu ediyoruz. Bu, sadece imam arkadaşlarımızla Müftülükteki personelimizle istişare ederek kendi aramızda verdiğimiz bir iftardır. Arzu eden katkı sağlayabilir. Daha ağırlıklı olarak biz kendimiz vermek istiyoruz. Diyanet Vakfımız bunda ana rolü üstleniyor."
Coşkun, Mardin'de bu sene açık havada toplu iftarı sadece Müftülüğün verdiğini sözlerine ekledi.
İftara katılan Afgan mültecilerden Sakine Ğulam Hüseyin, "Biz Afgan mülteciler, Mardin'de geçici olarak yaşıyoruz. Mardin Müftülüğüne, iftar verdiği ve bizi unutmadığı için çok çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA