Konya'da Lice'deki Bayrak İndirme Olayına Tepki

Konya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyeleri, Diyarbakır Lice’de 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'na ait Türk Bayrağı’nın indirilmesine tepki gösterdi.

Konya'da Lice'deki Bayrak İndirme Olayına Tepki

Diyarbakır Lice’de çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi sebebiyle gösteri yapan grubun 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bayrak direğine tırmanarak asılı olan Türk Bayrağı’nı indirmesine tepki gösteren Konya Ülkü Ocakları üyeleri, “Bayrağa Saygı Yürüyüşü” düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Alper Gedik, Türk Bayrağı’nın indirilmesini bardağı taşıran son damla olarak nitelendirdi. Gedik, “Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir” ifadelerini kullandı

Basın açıklamasının ardından İl Başkanlığı önünden Anıt Meydanı’na kadar ellerinde Türk Bayrakları ile sloganlar eşliğinde yürüyen grup için çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş yapan gruba çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Anıt Meydanı'nda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı söyleyen kalabalığa İl Başkanı Gedik, eylemi sükunet içerisinde gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA