'Giyim Üretim Teknolojisi ve El Sanatları' Sergisi Açıldı

Babaeski Halk EğŸitim Merkezi MüdürlüğŸü'nce "Giyim ǜretim Teknolojisi ve El Sanatları" sergisi açıldı.

Alpullu şžeker İlkokulu'nda düzenlenen serginin açılışŸ töreninde konuşŸan kurs öğŸretmeni Fatma Nemli, kursiyerlerin yıl boyunca güzel eserler yaptıklarını söyledi.
Halk EğŸitim MüdürlüğŸünün gerek eğŸitimin tabana yayılması ve gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üstlendiğŸini ifade eden Nemli, kursların en büyük özelliğŸinin, vatandaşŸların sosyal ve kültürel gelişŸmesini sağŸlamak onlara bilgi beceri kazandırmak olduğŸunu belirtti.

Sergide 50 kursiyerin yıl boyunca yaptığŸı el sanatı eserlerinin sergilendiğŸini aktaran Nemli, "Kadınlarımız kültür zenginliğŸimiz de önemli bir yeri vardır. Bu durum içerisinde bizlere kültürü yaşŸatma, öğŸretme, gelecek nesillere aktarma görevini üstlenmemizde Halk EğŸitim Merkezimiz büyük önem taşŸımaktadır. Hayal gücünün, umudun, tatlı bir heyecanın en önemlisi emeğŸin ortaya çıkardığŸı bir sanat eseridir. Anadolu kadını el sanatlarında sanki doğŸa ile yarışŸır. El sanatları bin bir çiçeğŸin, desenin, rengin buluşŸtuğŸu bir cennet bahçesi gibidir. Kursiyerlerimiz de yıl boyunca yaptığŸı bu el sanatlarını sergileme fırsatı buldu" şŸeklinde konuşŸtu.
Törene, Alpullu Belediye BaşŸkanı Saim Kırcı, Büyükmandıra Belediye BaşŸkanı Sertaç Balyemez, İlçe Milli EğŸitim Müdürü Mustafa Bayrak ve Halk EğŸitim Merkezi Müdürü Ercan Oraltay katıldı. Yapılan konuşŸmaların ardından düzenlenen sergi gezildi.
 
Kaynak: AA