'Türkiye'de Rüzgar' Konulu Resim ve Fotoğraf Sergisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği'nin (TUREB) düzenlediği "Türkiye'de Rüzgar" konulu resim ve fotoğraf sergisinin ödül törenine katıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) sergi salonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerini veren Mercan, "Rüzgar dünyanın en temiz enerjisidir ve rüzgar aslında Türkiye'nin de en yerli kaynağıdır" dedi.

Mercan, Türkiye gibi toplam enerji ihtiyacının yüzde 73'ünü yurt dışından alan bir ülkede esen rüzgarın mutlaka değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak "Rüzgarda ilk aşamada 2023'e kadar 20 bin megavatlık üretim hedefliyoruz, daha sonra da 40 bin megavata ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin rüzgar enerjisi konusundaki bilinci artırması için çok önemli olduğunu söyleyen Mercan, sergiyi organize eden TUREB'e ve emeği geçen tüm kesimleri tebrik etti.
Törende, babası ve dayısını Soma faciasında kaybeden Rüveyda Çoban'a da ödül verildi.

Mercan, kazada hayatını kaybeden işçi Kemal Çoban'ın eşi Güllü Çoban ve oğlu Talha Çoban'la kısa bir süre sohbet etti. Çoban'ın yakınlarına başsağlığı dileyen Mercan, yarışmaya katılan Rüveyda Çoban'ı tebrik ederek ödülünü takdim etti.
Fotoğraf yarışmasında Aytül Akbaş birinci, Kemal Özkılıç ikinci, Serkan Daldal üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.
Toplam 1656 resim arasından 1. Kategoride birinci Zeynep Özbay, ikinci İrem Aktaş, üçüncü İlayda Okuyucu; 2. Kategoride birinci İrem Kutanis, ikinci Öykü Özkan, üçüncü Buse Özdemir; 3. Kategoride birinci Hatice Özdemir, ikinci Sinem Özdemir, üçüncü Kader Oruk oldu.

Kaynak: AA