Bosnalı Öğrenciler Beykoz Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Bosna Hersek Druga Osnovna Skola Ortaokulu ile Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında imzalanan Kardeş Okul protokolüyle ilçeye gelen Bosnalı öğrenciler ve öğretmenler, Beykoz Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasında kardeşlik duygularını pekiştirmek, öğrenciler arasında dostluk bağları oluşturmak ve eğitim sistemlerini incelemek amacıyla oluşturulan protokol gereği Beykoz'u ziyaret eden Bosnalılar, hem ilçeyi hem de İstanbul'u gezdi.
Ziyaret kapsamında Beykoz Belediyesi'ni de ziyaret eden Bosna Hersekli öğrenci ve öğretmenleri, Başkan Yardımcısı Salim Öztürk makamında ağırladı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Öztürk, iki ülke arasında tarihi birliktelik, kardeşlik ve kültürel değerler bulunduğunu belirterek, "Bu değerler bizleri birbirimize yıllar geçtikçe daha çok bağlıyor. Ulusal acılarda ve sevinçlerde beraber üzülüp, beraber seviniyoruz. Onlar Soma'nın acısını bizimle paylaşırken, bizler de sel felakatiyle boğuşan kardeşlerimize dualar ediyoruz. Bu vesileyle kendilerine ve Bosna halkına da tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA