21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği Sona Erdi

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun (ABT) düzenlediği 21. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'nde en iyi ekip performans ödülünü "Kanlı Nigar" oyunuyla Eskişehir Savaş Kubaş Anadolu Lisesi aldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada,
"Birbirinize dikkat edin, aranızdan sanatçılar çıkacak" dediğini hatırlatarak, "Tahminimden daha fazla sanatçı çıktığını gördük. Gerçekten göreceksiniz içinizden Türkiye'nin sanat hayatına damga vuracak gençler çıkacak" diye konuştu.

ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür de 21 yıl önce 6 oyunla başlayan şenliğin, bugün 25 okulun katıldığı ulusal bir festival haline dönüştüğünü belirtti.

Şenlikte birbirinden güzel oyunlar ve birbirinden yetenekli gençler gördüklerini vurgulayan Özgür, "Bu dünyadan göçüp giderken yerimizi hakikaten çok sağlam, yetenekli gençlere bırakacağız. Bunun için mutluluk duyuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, onur konukları Özer Tunca ve Hilmi Cem İntepe ile okulların sorumlu öğretmen ve yönetmenlerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim tarafından plaket takdim edildi.

-En iyi performans Eskişehir Savaş Kubaş Anadolu Lisesi'nden
Şenlikte en iyi ekip performans ödülünü, sergilediği "Kanlı Nigar" oyunuyla Eskişehir Savaş Kubaş Anadolu Lisesi kazanırken, en iyi yönetmen ödülü de aynı oyunun yönetmeni Emin Gülören aldı.
En iyi erkek oyuncu ödülü, Finike Anadolu Lisesi'nin sahnelediği "Cimri" oyunundaki "Harpagon" rolüyle Mustafa Emin Parmaksız ve en iyi kadın oyuncu ödülü ise Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi'nin "Modern Çağın Hürmüzü" isimli oyundaki "Fedim" rolüyle Miyase Uysal'a verildi.

Ayrıca, en iyi müzik tasarım ödülünü İzmir Suphi Koyuncuoğlu Lisesi, en iyi dekor tasarım ödülünü İzmir Özel Türk Koleji, en iyi afiş tasarım ödülünü TED Antalya Özel Lisesi, en iyi dans ve koreografi, en iyi ışık tasarım ve en iyi kostüm ödüllerini ise Eskişehir Savaş Kubaş Anadolu Lisesi kazandı.
Tören, 5 grup halinde oyunculuk ve 2 grup halinde ise özel oyunculuk ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA