Vali Karahan, Muhtarlardan Mahallelerine Sahip Çıkmalarını İstedi

Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen 2014 yılı 1.'inci Muhtarlar Toplantısı’nda, muhtarlardan mahallelerine sahip çıkmalarını istedi.

Vali Karahan, Muhtarlardan Mahallelerine Sahip Çıkmalarını İstedi

Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan toplantıya İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Merkeze bağlı 27 Mahalle Muhtarları ve ihtiyar heyeti üyeleri katıldı.

Toplantıda muhtarların mahalleleri ile ilgili sorunları, istek ve önerileri dinlenerek, asayişin sağlanmasıyla ilgili karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Karahan, Muhtarlardan Mahallelerine sahip çıkmalarını, Mahallelerde meydana gelen sorunları ilgili birim ve kuruluşlara iletmelerini ve en kısa zamanda çözüme kavuşturmaları için üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapmalarını söyledi.

Emniyet Müdürü Uğur Öztürk de,Muhtarları Mahallelerinde dolaşan yabancı şahıslar ve şüpheli araçlara karşı duyarlı olmalarını belirterek, mahallede bulunan metruk binalarda ve açık alanlarda mahalle sakinlerini rahatsız edecek tarzda ve çocuklara olumsuz örnek teşkil edecek nitelikte alkol alınması, yüksek seste müzik dinlenmesi durumunda 155 Polis İmdat telefonunu arayıp bilgi vermelerini söyledi

Uzun süreli evden ayrılma durumunda komşularla ilgili duyarlı olunması gerektiğinin altını çizen Müdür Öztürk, 18 yaşından küçüklere otobüs bileti satışının, çocuklara sigara, çakmak ve çakmak gazı satışı ile tane sigara satışının Valilik kararı ile yasaklandığını yineledi.

Konuşmaların ardından Asayiş Şube Müdürü Rıfat Nural Demir Giresun’da meydana gelen asayiş olayları ve çözüm yolları hakkında sunum yaparken toplantı, muhtarların mahalleleri ile ilgili görüş ve önerileri dinlenerek sona erdi.
Kaynak: İHA