Ünlü Azeri Ressam Ölümünün 1. Yılında Paris'te Anıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan ve bir yıl evvel 83 yaşında hayata gözlerini yuman Azerbaycan’ın ünlü ressamlarından Toğrul Nerimanbeyov, ölümünün 1. yıldönümünde anıldı.


Paris'teki Azerbaycan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ressam Nerimanbeyov'u anma töreninde Azerbaycan Kültür Bakan Yardımcısı Sevda Memmedaliyeva, sanatçının kişiliği ve yaptığı çalışmalar üzerine kısa bir konuşma yaptı. Nerimanbeyov’un vefatından duyulan üzüntüyü dile getiren Memmedaliyeva, onun vefatının Azerbaycan kültürü için büyük bir kayıp olduğunu vurguladı.

Toğrul Nerimanbeyov'un kızlarından Esmer Nerimanbeyov ise, "Babam için burada söylenilen güzel sözler beni memnun etti. Ama babam bu dünyadan bir yıl evvel göçtü, yok artık. Babamın tek dileği vardı; bir gün ecel geldiğinde öz vatanında olmasıydı. Ama babamın bu isteği maalesef tüm istemimize rağmen yerine getirilemedi. Dilerim Azerbaycan devleti onu, dileği olan öz vatanındaki toprağa verilmek üzere taşır" dedi.

Anma törenini hazırlayanlara ve davete icabet edenlere teşekkürlerini sunan Esmer Nerimanbeyov, "Babamı tanıyanlar, eserlerini bilenler var ama bilmeyenler için de şunu demek isterim; babam Nerimanbeyov, birçok ülkenin nişan ve madalyaları ile ödüllendirilmiştir. Bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti’nin İstiklal ve Şeref nişanları ile ödüllendirilmesi, onun sanatına ve kişiliğine duyulan saygının açık ifadesidir" diye konuştu.

Anma törenine katılanlar için törenin gerçekleştiği salonda resepsiyon verildi.

Kaynak: İHA