'Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali''

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçede bu yıl 15'incisini yapacakları "Belgeselin Oskarı" ünvanıyla anılan festivalin hazırlıklarına başladıklarını belirterek, "Yine dünyanın her köşesinden yüzlerce belgesel yarışacak" dedi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 bin yıllık geçmişe sahip ve tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu'da ''Kültürel Miras ve Korumacılık'' ana temasıyla her yıl eylül ayında düzenlenen ''Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali''nin toplantılarına başladıklarını söyledi.

İlkinin 1999 yılında yapıldığını ve 2003 yılında uluslararası nitelik kazanan festivalin her yıl olduğu gibi bu yılda bir alt temasının olacağını belirten Aksoy, "İlçemizde bu yıl 15'incisini yapacağımız 'Belgeselin Oskarı' ünvanıyla anılan festivalimizin hazırlıklarına başladık. Yine dünyanın her köşesinden yüzlerce belgesel yarışacak. Belirlenen alt tema kapsamında çeşitli etkilikler düzenliyoruz. İlçemize kazanım sağlayacak alt temanın belirlenmesi için görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.

Festivalin kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınması konusunda duyarlılığın sürdürülmesi, belgesel aracılığıyla bilgi, belge ve doküman arşivi oluşturulmasını amaçladığını ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:
"15 yılda 10 bini aşkın belgesel arşivine sahip olduk. Oluşan film arşivini Süha Arın Kültür ve Sanat Merkezi'nde koruyoruz. Bu çok zengin bir kültür. Bu zenginlik bizim elimizde. Gelecek kuşaklara ışık tutacak bu zenginlik. Festivalle belgesel sinemacılığı geliştirmeyi, koruma kültürünü öne çıkarıp gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz."
Aksoy, kısa bir süre içinde belgesel film başvuru tarihlerini açıklayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA