Niksar’a Ücretli Parkomat Geliyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde ücretli park sistemi geri geliyor.

Niksar’a Ücretli Parkomat Geliyor
Bu sistem ile bazı caddelerde araç park etmek ücretli olacak.
Niksar’da geçen yıllarda ana caddeler üzerinde uygulanan ücretli park sistemi, vatandaşlardan gelen şikayet ve talepler üzerine kaldırılmıştı. Yeni dönemde Niksar Belediyesi'nin aldığı kararla, ilçede bazı caddelerde yeniden ücretli park sistemine geçileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan, şehrin ana arterlerindeki trafik sıkışıklığını önlemek için ücretli park sistemine geçileceğini belirterek, bu uygulamanın Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Petrol mevkisi Hükümet konağı ve Cahit Külebi Caddesi’nin bir kısmında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Özcan, “Bilindiği gibi ilçemizde ciddi bir trafik sorunu bulunmaktadır. Bunun dışında yine esnafımızın araç parkından dolayı bazı sıkıntıları mevcut. Paralı park sistemi ile bu soruna çözüm bulmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için belirtilen alanların dışındaki yerler ücretsiz otopark olarak kullanılabilecektir. Bu karar Niksar Belediye Meclisi'nin ve devamında Belediye encümeninin almış olduğu bir karar. Bu uygulama öncelikle bu bölgede deneme amaçlı yapılacak bir uygulamadır. Bunun dışındaki alanlar pazar yeri bölgesi dahil ücretsiz otopark olarak kullanılacaktır. Eğer bir uygulama yapıyorsanız, insanlara buralar ücretli diyorsanız ücretsiz olan alanları da bir şekilde göstermek zorundasınız” dedi.

Kaynak: İHA