14. Uluslararası Halk Dansları Festivali

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve 11 ülkeden 350 dansçının katıldığı "Uluslararası Halk Dansları Festivali"nin galası yapıldı.

Türkiye'den Denizli Büyükşehir Belediyesi Pamukkale Halk Oyunları Ekibinin yer aldığı festivalin açıkhava tiyatrosundaki galasında, Bulgaristan, Endonezya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kore, Kosova, Macaristan, Makedonya, Polonya, Sırbistan'dan 350 dansçı, ülkelerine özgü dansları sergiledi. Gösteriler, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.
Galada konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ülke kültürlerinin buluşmasının çok anlamlı olduğunu, farklı kültürlerin, değişik renklerin bir araya gelmesi adına bu festivali bir fırsat olarak gördüklerini belirtti.

Zolan, "Halk dansları çok önemli. O ülkenin, milletin özüdür, kendisidir. Dansçılar, ülkelerindeki dansları halkımıza izleterek kültürlerinin tanımasını da sağlamış oldu. Galada çok yoğun bir kalabalık var. İnşallah kültürlerin kaynaşmasına, dünya barışına katkı sağlamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Galanın sonunda dansçılara plaket verildi.

Festival, 28 Haziran'a kadar sürecek.
Kaynak: AA