Uşak Üniversi'nde Tömer Sertifika Töreni Yapıldı

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen Türkçe kurslarında başarı gösteren Uşak Üniversitesi'ndeki yabancı öğrencilere sertifika verildi.

Sertifikalarının verilmesi nedeniyle üniversite düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, gelecek akademik yıl için Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından Uşak Üniversitesi'ne 2 bin 9 yabancı öğrenci kontenjanı verildiğini belirtti.

Yabancı öğrencileri 9 fakülte, 2 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokulu olmak üzere toplam 160 programa alacaklarını bildiren Çelik, Uşak Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, alt yapı ve üst yapı çalışmaları, sosyal donatılarıyla dünyanın sayılı kampüslerinden biri haline getireceklerini dile getirdi.
TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Sakallı da Avrupa Dil Pasaportu'na uyumlu bir eğitim verdiklerini, yakın zamanda dil öğretiminde uluslararası söze sahip kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacaklarını belirtti.

Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Ay da Uşak Üniversitesi'nin uluslararası öğrenci sayısı bakımından Türkiye'deki üniversiteler içinde 23. sırada olduğunu bildirdi.
Konuşmaların ardından TÖMER'de kayıtlı yabancı öğrenciler küçük bir gösteri sundu. Gösteride bazı öğrenciler Türkçe, bazıları da kendi dillerinde şiir okuyup şarkı söyledi.

Törende programda ilk 10'a giren öğrencilere plaket verildi.

Kaynak: AA